Όταν ο φοιτητής πεινάσει μπορεί να μεγαλουργήσει στην κουζίνα...Νόμος !

Από το Blogger.
RSS

Chicken Sesame Crust with Mushroom Chips - Coz We Love Friday's !


Σας παρουσιάζω το πιάτο μου για το διαγωνισμό των Friday's !

 

Ιδιαιτερότητα:  Συνδιάζει στοιχεία της ελληνικής γαστρονομίας και γεύσεις από διεθνή κουζίνα. Προσφέρει τη μεστή γεύση του κοτόπουλου, και τη δροσιά των dip με την καινοτομία των chips μανιταριών που μπορούν να αποτελέσουν συνοδευτικό σε πολλά πιάτα με κρεατικό.


Περιγραφή πιάτου:  Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα με μέλι. φρυγανιά και σουσάμι. Συνοδεύονται με τραγανιστά chips μανιταριών. Σερβίρονται με dip βαλσάμικου και yogurt n’ curry dip καθώς και ντοματίνια με τριμμένο ανθότυρο. 


Συστατικά :

·    Μπουτάκια κοτόπουλο
·    Μανιτάρια Portobello
·    Στραγγιστό γιαούρτι
·    Σουσάμι
·    Φρυγανιά τριμμένη
·    Μέλι
·    Μουστάρδα
·    Φρέσκος Βασιλικός
·    Κάρυ
·    Αλεύρι για το τηγάνισμα
·    Αλάτι
·    Ρίγανη
·    Ξύδι Βαλσάμικο
·    Ελαιόλαδο 
·    Ντοματίνια
·    Ανθότυρο

Ποσότητα : 
·    2 Μπουτάκια κοτόπουλο
·    2 Μανιτάρια Portobello
·    100gr Στραγγιστό γιαούρτι
·    100gr Σουσάμι
·    150gr Φρυγανιά τριμμένη
·    100ml Μέλι
·    30gr Μουστάρδα
·    5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
·    10gr Κάρυ
·    150gr Αλεύρι
·    15gr Αλάτι
·    5gr Ρίγανη
·    20ml Ξύδι Βαλσάμικο
·    150ml Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
·    2 Ντοματίνια
·    40γρ ανθότυρο 

Διαδικασία :

Για το κοτόπουλο:
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και αφαιρούμε την πέτσα. Αλείφουμε τα μπουτάκια σε μίγμα μουστάρδας με μέλι. Πανάρουμε τα μπουτάκια σε μείγμα φρυγανιάς με σουσάμι.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Για τα μανιτάρια:
Τα κόβουμε σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι ή φριτέζα για 4-5 λεπτά.

Για το ντιπ για το κοτόπουλο:
Ανακατέβουμε σε ένα μπωλ τις ποσότητες του γιαουρτιού, κάρυ, μουστάρδας και ελαιόλαδου μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Για το ντιπ βαλσάμικου για τα μανιτάρια:
Ανακατέβουμε σε ένα μπωλ
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.













 












 


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλή η συμμετοχή σου.. και η παρουσίαση τέλεια! Μπράβο!

Δημοσίευση σχολίου