Από το Blogger.
RSS

Τυροπιτάκια για δύσκολες ώρες !

Φτάνουν τα delivery ! Kαιρός για δημιουργία. Εύκολα υλικά που έχει ο καθένας μας στο ψυγείο του. Λίγος χρόνος, μεράκι για μαγείρεμα και όρεξη για φαΐ ! Πάμε λοιπόν μαζί :

Yλικά:

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε αλεύρι, βούτυράκι και κάποιο λευκό κατά προτίμηση τυρί.
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. Μυζήθρα

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε για λίγη ώρα το βούτυρο έξω, μέχρις ώτου να μαλακώσει και να γίνει πιο εύπλαστο.
  2. Αρχίζουμε και πλάθουμε με τα χέρια σιγά-σιγά το βούτυρο κι όταν γίνει σαν αλοιφή προσθέτουμε και το αλεύρι.
  3. Τέλος, προσθέτουμε και τη μυζήθρα (ή το όποιο άλλο τυρί) και τα αναμειγνύουμε όλα πολύ καλά.
  4. Αν δούμε ότι είναι πολύ στεγνή η ζύμη, προσθέτουμε και κάτι υγρό πχ νερό ή γάλα, αλλά με τη μυζήθρα δε χρειάζεται.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”, για περίπου δέκα με είκοσι λεπτά. Δεν έχει σημασία, εξ’άλλου.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά τυροπιτάκια ή και τυρόπιτες, σε μπαστουνάκια ή σε μορφή μικρών μπισκότων, ό,τι μας κάνει κέφι!
  7. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε στο τυρί επιπλέον υλικά όπως πιπεριές ψιλοκομμένες για να κάνετε το κάτι τις παραπάνω!

Καλή όρεξη!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου